Aldersdiskriminerer McDonalds i deres App?

0
1735
McDonalds

McDonalds har indført “HumørLotteriet” i deres McDonalds App, men Fastfood kæden mener tilsyneladende ikke, at personer der er fyldt 82 år, skal have lov til at komme i bedre humør via App’en. I hvert fald er det ikke muligt at vælge en fødselsdato der ligger længere tilbage end 01.01.1940, og er det egentlig aldersdiskrimination? Vi ved ikke om der er tale om aldersdiskrimination, men har selvfølgelig været nysgerrige på, hvad der gør at netop dem der er fyldt 82 år ikke skal kunne deltage via McDonalds App’en.

Vi spurgte selvfølgelig McDonalds hvorfor grænsen var lige netop der? Til det svarede fastfood kæden i Danmarks Communications Manager, Pia Tobberup, at: “Der er udelukkende tale om en teknisk fejl. Vores digitale team retter den så hurtigt som muligt.”

Hvad bliver grænsen herefter sat til? 

“Systemet er sådan indrettet, at man skal kunne rulle ned til et årstal. ’Hjulet’ skal således stoppe et sted. I praksis er vi på ingen måde interesserede i en øvre aldersgrænse.”

Hvilke kriterier bedømmer man aldersgrænsen ud fra og hvornår kan man forvente at ændringen træder i kraft?

“Systemet er nu midlertidigt justeret til 1921 som fødselsår. Det er ikke optimalt, da vi jo ikke er interesserede i at ekskludere potentielle 99+ årige med interesse i at være med, omend vi antager, at de trods alt er fåtallige. Det digitale team kigger ind i, om man kan implementere en anden løsning, hvor man sikrer, at deltagerne er gamle nok, uden at systemet automatisk sætter en øvre aldergrænse.”

Ifølge Mcdonalds Danmark, er det altså ikke et udtryk for et ønske om at diskriminere, der gjorde at App’en ikke tidligere kunne medtage personer på 82+ år, men alene en teknisk fejl. Som vi også kan læse, så tror kæden dog heller ikke, at der er mange over 99 år der har interesse i at bruge deres App. Desuden vil kæden også gerne sikre at brugerne er gamle nok, hvilket oversat betyder, at McDonalds er forpligtet af dansk lovgivning til at ingen er for unge til at benytte App’en og spille med i “HumørLotteriet”.

Efter at vi påbegyndte artiklen, har McDonalds tilrettet deres App som det også fremgår af artiklen. Denne artikel er senest opdateret d. 14.02.21.