Når man har et problem med vand, er det vigtigt at man får identificeret årsagen, så man kan finde den helt rigtige løsning. Hvis det drejer sig om meget kalkholdigt vand i boligen, og man konstant må bruge tid og penge på at afkalke og rengøre fliser, armaturer, opvaskemaskine og vaskemaskine, så er et blødgøringsanlæg  fra Filtec det helt rigtige alternativ. Blødgøringsanlægget fjerner fysisk kalken fra vandet uden brug af magneter og strøm eller lignende. På den måde slipper man for grimme kalk- og sæbeaflejringer og behovet for rengøring reduceres markant. Med blødt vand beskytter du hele vandsystemet og undgår dyre reparationer af husholdningsapparaterne samtidig med, at deres levetid forlænges.

Hvordan virker det

Blødgøringsanlægget reducerer kalkaflejringer ved at vandværksvandet løber igennem en tryktank med en speciel ionbyttermasse. Herved bindes kalcium- og magnesium ioner fra til massen og blødgør vandet. Herefter bruges en mild saltopløsning til at rense ionbyttermassen. Salten fjernes med skyllevandet og kommer derfor ikke i berøring med vandsystemet. Hvis der sidder kalkbelægning i varmtvandsbeholderen kan energiforbruget øges med op til 20% og forbruget af rengøringsmidler og vaskepulver øges også markant. Så blødt vand er godt for både økonomi og miljø.

Fordele med kalkfrit og blødt vand

Man kan derfor med fordel få monteret et blødgøringsanlæg til hjemmets vandsystem. Blødt vand giver dejlig blød hud og skinnende hår uden brug af ret meget shampoo. Det samme gælder for vasketøjet, hvor du kan reducere forbruget af vaskemiddel med op til 50% og få bløde håndklæder. Du undgår kalkdannelser i elkedlen og får lavere omkostninger til energi og opvarmning. Med blødt vand er det heller ikke nødvendigt at brug salt i opvaskemaskinen for at slippe for kalkstriber på glas og porcelæn. Og hvem vil ikke gerne undgå at skulle bruge knofedt og “kradse” midler for at fjerne kalk på fliser og vandhaner!