Har du undret dig over hvad “X Games” er, hvordan det er opstået og hvorfor man ikke hører så meget om det i Danmark, så har vi samlet det hele i én sportartikel.

Mediedækning af X Games

I Danmark har det kun været Danmarks Radio der i direkte fjernsynstransmission har dækket X Games, så vidt vides. Det har været deres kanal DR3 der under hashtagget #dr3x har dækket X Games. Sådan har det været indtil 2018 X games, hvorefter det har været usikkert om der for fremtiden vil være tv-dækning. Ud over Danmarks Radio, har det faktisk været svært at se X Games live, da man så enten kan streame det over youtube (om muligt) eller betale sig fra det over den udenlandske sportskanal, ESPN.

Hvad er X Games

Hvad er dette sportsarrangement, som kun få dækker?

X games er et sportsevent for atypiske sportsgrene, der i den ordinære sportsverden først og fremmest er noget der hører til på gadeplan, men som med tiden er blevet så populært, at man ikke kan fornægte disse sportsgrene deres plads på sportsscenen. Mange af sportsgrenene er i virkeligheden en speciel sportsgren af allerede eksisterende sportsgrene, med et tvist af streetart.

Tag for eksempel Motocross, hvor vi kender danske stjerner som Nicky Pedersen. Motocross går i almindelighed ud på at kører x antal omgange på en bane, som man også kender det fra cykling eller løb, hvor vinderen er den der kommer hurtigst i mål. Ved X games kører man også på Motorcross, her hedder det Moto X og her gælder det ikke om at komme først, men at lave de fedeste tricks på en motocross cykel som muligt, på nogle usandsynligt svære rammer. Point bliver uddelt af et hold dommere – vinderne er dem med højeste score.

Så mange forskellige discipliner

Der er mange forskellige discipliner i stil med Moto X til X games. Disse discipliner tager typisk udgangspunkt i et køretøj som f.eks. et skateboard, en motorcross, en BMX cykel osv.

Hvis vi tager udgangspunkt i Skateboarding, så er der forskellige discipliner. Ved X games er skateboarding inddelt i Skateboard Big Air og Skateboard Street, hvor de så er inddelt i dame og herre grupper.

Hvor bliver X games afholdt

X Games bliver afholdt forskellige steder hvert år, gerne flere gange om året, da der også er vinter games. Det er f.eks. Minneapolis, Sydney, Aspen og Norge.

 

*kilder

http://www.xgames.com

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here