app udvikling

Vi må jo nok konstatere at apps eller applikationer er kommet for at blive. Derfor er app udvikling også blevet meget populært, og flere både indenlandske og udenlandske firmaer specialiserer sig i netop dette.

For at udvikle en app skal man enten være uddannet eller selvlært programmør, med forstand på kodning. Man skal også have et vist kendskab til Google eller Apple, hvis man skal have App’en til at spille sammen med deres services.

Der findes flere typer af Apps, som native, hybrid og web Apps. Alt efter en Apps kompleksitet og hvor mange andre programmer den skal kunne spille sammen med, kræver det at programmøren vælger den App løsning der passer til behovet. Det er for eksempel vigtigt at bygge en web App, der er fleksibel (responsiv) uanset hvilken enhed en senere bruger benytter. Forestil dig en webApp der bare fungere godt på en iPad, men når brugeren så logger på en iMac, så bliver billederne mast sammen og knapperne sidder halvt ude i højre side – så er App’en ikke fleksibel.

Det kan være svært at vælge den rigtige webudvikler, altså programmør, til opgaven, men der kan man måske vælge et firma der bruger det nyeste programmeringssprog (kodesprog) og som ved at en App også skal kunne integreres senere. Måske man ligefrem kunne overveje at få en programmør med ind over som konsulent, når den næste udbyder af udvikling skal vælges. Det drejer sig om at have styr på udviklingen af den rigtige backend, der ofte fylder en del mere end den egentlige brugeflade, også kaldet frontenden.