Håndter udviklingerne på aktiemarkedet med disse tips

Artiklen er sponsoreret af Cybersoup ApS og indeholder reklamelinks. Artiklen er derfor at opfatte som en reklame.

0
530
aktiemarked

Der er mange, som ender med at handle irrationelt, når aktiemarkedet ændrer sig. Udsigten til tabet af penge får nogle til at handle hurtigere, end de måske burde. Der er ingen af os, som ønsker at tabe store pengesumme – men ofest bør man tænke sig om en ekstra gang, før man trækker sig ud af aktiemarkedet eller laver andre forhastede beslutninger.

Hvordan skal du så reagere? Hvornår skal man sælge og hvornår skal man købe? Vi giver dig råd til dette i denne artikel.

Sælg ikke når markedet falder

Selvom det måske kan virke logisk for nogle, er salg, når markedet falder, faktisk en meget dårlig idé. Man vil selvfølgelig gerne undgå at miste flere penge, så derfor er reaktionen naturlig.

Du har dog allerede mistet penge, så hvorfor ikke acceptere konsekvensen og blive? Der er stor chance for, at markedet stiger igen. Faktisk viser research, at der er stor sandsynlighed for at få et positivt afkast, efter at markedet har været i fald. Selvfølgelig kan man aldrig være sikker – og vi har også en tendens til at huske alle de negative situationer omkring aktiemarkedet fald såsom finanskrisen og covid. På normal vis forholder det sig faktisk anderledes.

Køb ikke når markedet er i nedgang

Ligesom at folk gerne vil købe gode busbilletter til billige penge, vil folk også købe gode aktier til billige penge – og spare på skatten via en aktiesparekonto (dette er et annoncelink). Derfor venter de på nedgang i markedet. Det kan dog være en meget dårlig idé – for hvad holder aktiemarkedet fra at fortsætte nedgangen?

I stedet for at vente på nedgang, vent måske på det modsatte. Hvad med at investere, når du kan se at nogle aktier stiger i værdi? Der er chance for, at de fortsætter denne stigning, efter at du har investeret. Generelt set er det en dårlig idé at vente, fordi du bruger tid, som kunne have givet dig et potentielt afkast i stedet.

Nye rekorder er ikke lig med salg

Det er en fejl at sælge, når der opstår nye rekorder. Du tænker måske, at det er en god idé, idet du vil have opnået en god fortjeneste. Faktisk råder de fleste eksperter dig fra at gøre således, idet gode tider har det med at fortsætte i en længere periode. Derfor bør du lige netop investere i stedet for. På den måde kan du generere dit afkast, og få endnu mere for pengene i sidste ende.