Har regeringen glemt udbetaling af de indefrosne feriemidler?

0
2025
Feriemidler udbetaling

Regeringen har tidligere meldt ud, at de vil åbne op for udbetaling af de indefrosne feriemidler. Første gang var i efteråret 2020, hvor det blev muligt for de danske lønmodtagere, at få udbetalt en del af de 5 ugers indefrosne feriemidler. Spørgsmålet er så, om regeringen har “glemt” de resterende uger?

Det skulle nemlig være muligt at få udbetalt de resterende feriemidler i foråret 2021. Primo marts, afventer lønmodtagerne dog fortsat at få sat dato på ved lov, hvornår feriemidlerne kan udbetales. På Borger.dk, kan man fortsat se følgende besked:

Feriemidler

Er regeringen lidt sløve i optrækket, og lader vente på sig, ligesom det har været tilfældet med en langsigtet genåbningsplan, sådan kan man i hvert fald tolke den manglende udbetalingsdato. Pointen med at udbetale feriemidlerne før tid, var netop at få gang i dansk økonomi, under en sundhedskrise der meget vel også kan blive en økonomiskkrise.

Det er ikke kun lønmodtagerne der må vente på udbetaling fra det offentlige, da også virksomheder må udvise en høj grad af tålmodighed, når de skal have udbetalt kompensation for tabt omsætning og faste omkostninger.

Jeg håber så sandelig ikke regeringen har glemt mig. Jeg skal have ny bil til sommer.

– Kommentar fra dansk lønmodtager til Nyhedskaptajnen.dk.

Ifølge EB.dk, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgård, at feriemidlerne er på vej ultimo marts. Det fremgår dog ikke af Borger.dk, hvor man som borger kan gå ind og “bestille” sine indefrosne feriemidler når den tid ellers kommer. Vi må derfor stole på, at Beskæftigelsesministeren holder ord. Vi venter og ser med spænding, om feriemidlerne bliver klar til udbetaling ultimo marts 2021. Det kan dog undre, at regeringen ikke tidligere har meldt ud hvornår i foråret at feriemidlerne kan udbetales.

Hvad er de indefrosne feriemidler?

Feriemidlerne er danskernes feriepenge optjent i overgangsperioden mellem gammel og ny ferielov. Det er altså de danske lønmodtageres egne feriepenge, men for at undgå dobbelt ferieudbetaling i overgangsperioden, blev feriemidlerne oprindeligt indefrosset til når lønmodtageren forlod arbejdsmarkedet. Oven på coronakrisen, valgte regeringen dog at åbne op for udbetalingen af feriemidlerne, i første omgang kun en del af feriemidler og nu skulle de resterende feriemidler altså kunne udbetales foråret 2021.

De indefrosne feriemidler udgør de feriepenge der er optjent i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Det er arbejdsgivers ansvar at indberette og indbetale feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler.

 

*Kilder: Borger.dk, EB.dk