HK: Sådan skjuler du Facebook Tagging for dine kolleger

23.11.2018, sponsoreret indhold, Nyhedskaptajnen.

0
2648
hk facebook

Advarslen og rådet om at “skjule” sin adfærd på Facebook når man er sygemeldt, kommer ikke så overraskende fra fagforeningen HK. Derimod er det overraskende at HK opfordrer sin medlemmer til at gøre dette “uanset om du bryder regler eller ej”, sådan skriver fagforeningen i sit medlemsblad.

Er det moralsk korrekt

HK og fagforeninger generelt er måske kendt for at holde arbejdsgivere op på det juridiske, men nok også på grænsen til det moraliserende til tider. Derfor kan det virke en anelse dobbeltmoralsk, når HK ikke tager afstand fra at man som sygemeldt tager ud og ser fodboldkamp eller tager på strandferie i Spanien. HK advarer derimod om at man deler sine oplevelser på Facebook, da kan “..det skabe problemer og splid blandt dine chefer og kolleger”.

Vi spørger HK om det omvendt ikke er usolidarisk over for arbejdspladsen og kolleger at tage på strandferie under sygemelding?

Sådan skjuler du Facebook Tagging

At blive tagget i et opslag eller på et billede er noget du eller andre kan gøre, og som viser at du er på billedet eller nævnt i opslaget. Det er ifølge HK ikke altid ønskværdigt, og derfor bør man slå funktionen fra. Det gør du sådan her:

Åbn Facebook

Gå til Indstillinger

Vælg Tidslinje og tagging

Aktiver at du vil gennemgå opslag du er tagget i, inden det vises på din Tidslinje.

Denne indstilling forhindre dog ikke at tagget bliver vist på den der taggers Tidslinje. Du kan fjerne et tag i et specifikt opslag, ved at trykke på de 3 prikker og vælge “Fjern tag”.

Hvad mener du?

Kan man godt være sygemeldt og samtidig foretage sig det man normalt ville gøre, altså lige bortset fra at tage på arbejde. Del din mening og bland dig i debatten.

 

*kilder

HK PrivatBladet No 08 2018

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here