Hvorfor sviner danske supermarkeder så meget?

Artiklen er sponsoreret af Weablog ApS og indeholder reklamelinks. Artiklen er derfor at opfatte som en reklame.

0
2220

Denne artikel er sponsoreret af Onerepair.dk, der tilbyder Reparation af Iphone 6 skærm.

Du kender det sikkert godt. Du står i en travl hverdag og skal handle ind til dagen og vejen. Du vil rigtig gerne være miljøbevidst, og sortere glædeligt dit affald, men samtidig undrer du dig over hvorfor supermarkederne forærer dig så meget affald med, når du egentligt blot forsøger shoppe fødevarer. Selvdølgelig kan man handle i små lokale butikker for mindre affald. Selv der kan det dog være svært at finde, og hvem har tid til at besøge 3 forskellige butikker for mad?! Vi har kigget på de store, danske supermarkeders emballage, og stiller spørgsmålet; hvorfor sviner i så meget?

Faktas nye bager

Har du handlet brød og kager i Faktas nye form for bagerafdeling, så har du garanteret også brugt deres bagerposer til brødet og de søder sager. Vi har lagt mærke til, at Fakta har valgt at lade halvdelen af posen er lavet af klar plast, så man kan se igennem posen og blive lækkersulten. Det kan dog godt undre, at det er nødvendigt, når nu man allerede har taget beslutningen om at købe fra bagerafdelingen, vi jo ved hvor meget plastik sviner i vores miljøregnskab.

Så kære Fakta, hvorfor gør I det og er der andre steder I kan “spare” miljøet?

– Vi afventer Faktas svar og poster det herunder så snart det løber ind!

Vi vil have verdens mest bæredygtige emballage

Sådan skriver Fakta (Coop) – det ser ud til at der er langvej igen, når nye tiltag indeholder plastik. Læs mere på https://fakta.dk og https://ansvarlighed.coop.dk/vores-fodaftryk/emballage/

Blåbær i plastik fra Bilka

Fakta er ikke de eneste der kan finde ud af at bruge plastik som emballage. Uanset om vi køber en lille eller en stor potion blåbær i Bilka, så får vi en fin “lille” gave med, i form af en flot udført, men måske knapt så miljøbevidst plastikcontainer. I det mindste skriver Bilka ikke at “vi vil have verdens mest bæredygtige emballage”, sådan som man kunme læse det hos konkurrenten. I stedet skriver Bilka (Salling Group):

Vi arbejder målrettet på at trække samfundet i en bæredygtig retning.

Om det er det de gør med deres emballage, kan vi jo passende spørger supermarkedet selv om.

Så kære Bilka, findes der virkeligt ikke et alternativ I kan bruge? Hvad med løsvægt som i “gamle” dage…

– Vi afventer Bilkas svar og poster det herunder så snart det løber ind!

Læs mere på https://bilka.dk og https://sallinggroup.com/ansvarlighed/

Vi lover at følge op

Det er positivt at supermarkederne ser ud til at sætte fokus på emballage og det affald der bliver skabt, så derfor vil vi også løbende se på om der er handling bag orderne. Vi roser selvfølgelig også de initiativer der bliver taget, som når f.eks. Coop indfører deres nye plastmærke, der lover 85% genbrugt plastik i fremstillingen af emballagen til opvaskemiddel. Ros virker trods alt bedre end ris.