Illustreret Videnskab advarer mod svage CPR-numre og anden IT-kriminalitet

24.09.2018, sponsoreret indhold, Nyhedskaptajnen.

0
2171
Illustreret Videnskab

Selvom du som en af de få ikke er på internettet, kan du stadig blive udsat for IT-kriminalitet. Illustreret Videnskab har udgivet en række artikler om It-sikkerhed, som vi har samlet i overskrifter her.

Svage CPR-numre

Hackere har påvist CPR-Numrernes svaghed, ved tidligere at udstille Folketingsmedlemmers og andre kendte personers CPR-numre. Ifølge Illustreret Videnskab, er numrene så svage, at computerer nemt kan knække koden, og det betyder, at ondsindede hackere kan misbruge dette til f.eks. At optage kviklån i dit navn.

Intelligent kontrol

Vi kender det nok bedst fra Googles søgemaskine, der består af række intelligente filtrer, opfundet for at sortere i de søgeresultater du får vist, så du får vist det Google tror er mest relevant for dig. Det er på den ene side smart, men på den anden side rejser det spørgsmålet, om vi selv er herre over de informationer der danner grundlag for vores viden. I f.eks. Kina og Iran, er de gået skridtet videre med totalkontrol over udbuddet af internet. Det kan være en skræmmende affære at være på internettet.

24.09.2018, sponsoreret indhold, Nyhedskaptajnen.

Software spionerer

Kender du den lille grønne hængelås i din browser, der viser om en hjemmeside har et SSL certifikat? Hvis ikke, så bør du være opmærksom på dette. For en hjemmeside uden et gyldigt certifikat, er nemlig ikke sikker at afgive data til. Spionsoftware er ifølge Illustreret Videnskab opdaget i at tage skærmbilleder af din browser eller kopiere brugerens adgangskode. Det kan lad sig gøre, når en hjemmeside ikke har en sikker forbindelse og dermed krypterer de data der udveksles mellem din browser og hjemmesiden.

Illustreret Videnskab udgiver løbende videnskabelige artikler om It-sikkerhed, computerteknologi med mere, så hvis det har din interesse, kan dette abonnement på Illustreret Videnskab måske være noget for dig:

 

*kilder

https://illvid.dk/teknologi/it-sikkerhed