Livsglæde: Har man egentlig lov til at være glad?

0
1680

Har man egentlig lov til at være glad?

Der er noget galt i Danmark, sang John Mogensen for mange år siden, og det er der stadigvæk. Stadig flere mennesker mistrives, og kurven har været støt stigende gennem en årrække, og nu sætter Corona så yderligere turbo på udviklingen. Flere og flere oplever mistrivsel og stress, mens vi fortsætter med at fylder livet op med flere aktiviteter, og endnu flere bekymringer. Vi presses på jobbet, og presser os selv, når vi har fri. Gad vide hvad vi har så travlt med at nå, og for hvem vi gør det?

Jeg er måske naiv, men handler livet ikke om at trives og være glad?(Altså livsglæde?)

Hvis du vil opleve livsglæde handler det i stor udstrækning om at være taknemmelig, skabe stærke relationer, stå ved sig selv og sine værdier og være hjælpsom overfor andre mennesker. Vi skal huske at stoppe op, og være taknemmelige for det vi har, frem for konstant at jagte kortvarige dopaminsus, som statussymboler og dyre vaner giver os. Vi skal sætte pris på selv de mindste ting, som vi har, og som vi oplever. Vi skal huske at prioritere og pleje de nære relationer, som i sidste ende, er det vigtigste. Når vi bliver gamle, er huse, biler og dyre ting ligegyldige. Det som virkelig tæller, er relationerne til vores kæreste og dem vi holder af. For at stimulere vores livsglæde skal vi også leve i overensstemmelse med vores værdier og behov. Det kan lyde egoistisk, men sagen er jo, at vi skal fylde os selv op, for at have noget at give til andre. Sidstnævnte punkt omkring hjælpsomhed har været min beskæftigelse de sidste 11 år. Jeg stoppede som direktør, og skiftede et vellønnet job ud med noget, der er mere meningsfuldt for mig, nemlig at støtte og hjælpe andre mennesker til et bedre liv både arbejdsmæssigt, privat og personligt. Sandheden er, at jeg stod midt i livet med en skilsmisse i bagagen, og med noget der lignede en fyreseddel i hånden, selvom jeg var partner i virksomheden. Vores veje måtte skilles, og jeg skulle vælge vej i mit arbejdsliv. I virkeligheden var det ikke så svært. Jeg var tæt på at færdiggøre en toårig uddannelse som coach, havde mange års ledelseserfaring og brændte virkelig meget for at arbejde med andre mennesker. Jeg stiftede derfor Human Upgrade, hvor jeg arbejder med coaching, lederudvikling, forebyggende trivselsindsatser, facilitering og diverse konsulentopgaver primært for virksomheder. Kort fortalt hjælper jeg virksomheder og organisationer med at skabe større arbejdsglæde og bedre resultater. Det var sejt at skubbe min nye virksomhed i gang, men det har været det hele værd. 

Kan du forestille dig hvordan dit liv ville være, hvis du vågnede frisk op hver morgen og glæder dig til at komme på arbejde? Og hvis du gik glad hjem igen, og så frem til nogle dejlige timer med dig selv og dem du elsker allermest. 

Jeg har i mange år haft stor glæde af at skrive, og det er da også blevet til at par bøger nemlig KUNSTEN AT GÅ GLAD PÅ ARBEJDE og KUNSTEN AT LEVE SAMMEN. Min ambition med bøgerne er at give læserne viden, inspiration og mulighed for at reflektere, med henblik på at hjælpe sig selv og hinanden til et bedre liv. Ligesom de fleste andre har jeg selv fejlet og truffet dårlige beslutninger. Vi kan ikke ændre fortiden, men hvis vi reflekterer og lærer af vores fejl, bliver vi langt klogere på os selv og livet. Sammen med den selvindsigt mine uddannelser har givet mig, har min egen læring været en vigtig del af grundlaget og inspirationen til begge bøger. 

Forside Kunsten at gå glad på arbejde livsglæde

Always look at the bright side of life

Livet er ikke en dans på roser, men du bestemmer selv dit fokus, og hvordan du tænker om tingene. Dine tanker skaber dine følelser, som du reagerer på. Pas derfor på hvad du tænker, for du risikerer at dine tanker bliver til din virkelighed. Vi har alle mange tanker, men det er vigtigt at huske på, at det kun er tanker. Det eneste der virkeligt eksisterer, er lige NU. Resten er dine egne tanker og mentale konstruktioner om fortiden og fremtiden.

 

Tak til Lars Hartung Honoré fra HumanUpgrade for dette indspark til debatten.
Du finder mere information om Lars på Human Upgrades hjemmeside.