Oplevelser i Vejle

0
1743
Oplevelser i Vejle

Af Vejlenser, Oskar Verdoner Møller.

Caféer i Vejle og omegn

Jeg leder altid efter små åndehuller i og udenfor byen, hvor jeg for eksempel kan få mig en rolig stund med en bog i hånden. Det er selvfølgelig ikke nemt at få liv, the og ro til at læse på samme tid, da de fleste caféer jo gerne vil have flere gæster og bidrage til de gode oplevelser i Vejle.

Bogcaféen der ligger lidt anonymt i smøgen overfor rådhuset, er måske et godt sted at starte. Der er ikke altid et væld af besøgende, til gengæld er der lidt støj fra køkkenet? på den anden side af væggen. Da jeg mest drikker the, så har jeg ikke afprøvet deres kaffebrygning, men theen er fra et standard the brev og valgmulighederne er tilmed ikke de store – det er prisen så heller ikke, da jeg blot betalte 30 kr. for en kop the! – www.byensforlag.dk.

Café Sejd i Jelling (tæt ved Vejle) byder på en god udsigt til gravhøjene i Kongernes Jelling. Et stykke smørrebrød, der smagte ganske godt og en kop the eller to. Te kostede 32 kr. pr. kop og et styk smørrebrød med laks kostede 45 kr. Det skal siges, at der her blev serveret en kop “rigtig” te fra pose og ikke et te brev – det smagte dejligt. Caféen tilbød endda studierabat for studerende på 10%. – http://www.cafesejd.dk/

Onkel A i Vejle C byder faktisk på en helt fantastisk gennemført brunch – desværre – og det er et stort DESVÆRRRE, så kommer regningen med, hvad jeg vil betegne som et skjult gebyr i form af et såkaldt “smiletillæg” på hele 10 kr. pr. gæst. Både brunch, betjening og kaffen kan være nok så god, når caféen vælger at hustle sine gæster med et lille skilt i døren om, at her skal man betale “smiletillæg”. Jeg bryder mig ikke om at blive “snydt i udgangen”, og derfor, kan jeg desværre ikke anbefale Onkel A i Vejle. – https://www.facebook.com/OA7100/.

Kro og restauranter i Vejle og omegn

Lidt udenfor Vejle, nær Jelling ligger Skovdal Kro. Kroen er hyggelig med udsigt over Fårup sø. Her spiste jeg en omelet, hvilket var en middelmådig oplevelse, da tilbehøret var oversaltet til min smagsløg. Oplevelsen blev trukket op af den hyggelige restaurant / krostue med udsigt til vandet. Såvel kaffen som chokoladen jeg bestilte til, smagte dejligt. Omelet med tilbehør kostede 130 kr., kaffen 35 kr. og chokoladen 30 kr. – https://www.skovdalkro.dk/

Skovdal Kro d. 19.05.21.

Vejle Center Hotel har en god lounge til små offentlige møder. Der er både en sofagruppe og bordestolesæt. Når vejret er godt, er deres terrasse overraskende hyggelig. Smørrebrød er en anelse fattigt hvad angår smag og kvalitet, til gengæld er prisen så også derefter. Kaffen er middelmådig, ligeså med teen. – https://vejlecenterhotel.dk/

Vejle Center Hotel – Kartoffelmad d. 13.05.21

McDonalds ved Exxit 59 var lidt af en skuffelse. Mest fordi der er høj risiko for at få en p-afgift hvis ikke p-skiven er i orden. Det testede vi. Vores elektroniske display havde en fejl i LED skærmen, så i stedet for at vise kl. 19, viste p-skiven kl. 15. Da i hvert fald var åbenlyst at der var tale om en fejl, sammenholdt med, at vi maksimalt opholdte os 10 min. i McDonalds restauranten, så virkede det lidt grotekst. For at p-vagten skulle have haft den fornødne tid til at foretage kontrol, udskrive afgift med videre, skulle vedkommende på det nærmeste have siddet klar på spring. Vi tog efterfølgende kontakt til McDonalds, der afviste at det var deres p-plads, da de alene lejer sig ind på DTC centeret. Det er godt nok en McDonalds bygning der ligger sammen med p-pladsen, og man har ikke så meget andet at foretage sig der end at handle hos McDonalds. Fastfood restauranten ved Exxit 59 har da også egne opmærkede båse på den lejede parkeringsplads. Der var desværre ingen “kære mor” at hente til restaurantens gæster når det kom til p-afgift, og udlejers p-selskab QPark må siges at løfte kontrolopgaven yderst restriktivt – QPark afviste efterfølgende klage. Maden på McDonalds Vejle DTC var som tidligere afprøvet, en smule kedeligt, selv for fastfood at være.

Revy i Vejle

Den 1 oktober 2021 gæstede Frederik Karstrøm Vejle på Rødkilde Gymnasium, og til en billetpris på 150 kr. + gebyr, var forventningerne skruet i vejret. One man showet der lignede en revy, hed “Blåt Til Lyst 2021”, og selvom der blev sparket godt op under de 37 forskellige sketcher undervejs, blev det sjoveste nok, at man hele forestilling igen, var i tvivl om det var for alvor eller for sjov. Med andre ord, fremstod forestillingen som en parodi på en revy, hvor man som publikum grinede mere af de tåkrummende sketcher end deres indhold. Jeg vil bedst betegne denne forestilling, som et eksperiment ind i det surrealistiske univers, der måske ikke helt kan bære en billetpris på 150 kr. pr. hoved.

Musik i Vejle

Er du til en musikalske oplevelser, er der et par gode stamsteder som du bør kende til. Bygningen i Vejle er ét af dem.

Her kunne man f.eks. i 2021, nyde en musikalsk oplevelse med kunstneren “Lydmor”, der trykkede den af i kælderen under bygningen. Kælderen er et koncertlokale som en del af bygningen, der bliver brugt til de lidt mere intime koncerter. Det er efter vores erfaring, koncerter der ikke lokker den store menneskemængde til, men som alligevel giver publikum en på opleveren. Lydmor og hendes musik betegnes måske bedst som elektronisk dance, og koncerten med hende den 23 oktober var et festfyrværkeri af lyd og lys på scenen. Kunstneren selv, var farverigt malet med selvlysende maling.

Udover bygningen, er Musikteatret i Vejle, også et af de helt store spillesteder.

Senest opdateret d. 21.12.21.