Padel tennis i rivende udvikling

Estimeret læsetid: 3 minutter

Kan en sport, der for de uindviede bedst kan beskrives som en 80/20-blanding af tennis og squash, virkelig få fat i danskerne?

Noget kunne tyde på det, da der skyder padelbaner og -centre op over hele Danmark i disse år.

Denne artikel fra DR Sporten beretter at der ved årsskiftet 2018-2019 fandtes 32 padelbaner i Danmark, og at man regnede med at der ville være mere end 70 baner ved udgangen af 2019.

Denne skribent har ikke været ude at tælle alle banerne, så det kan for nuværende ikke bekræftes, om udsagnet gik i opfyldelse, men at padel tennis er på vej frem, er antallet af baner og padelklubber et godt bevis på.

Større end håndbold og tennis i Spanien

At sporten er ekstremt populær, skal man blot kigge mod Spanien for at få sat en tyk streg under.

Her er der faktisk flere, der spiller padel, end der er folk, der dyrker håndbold og tennis, så kun fodbold er mere populært, og det bliver formentlig ikke overhalet lige foreløbigt.

I Danmark estimerer artiklen fra DR Sporten, at der i 2019 var cirka 1000 padelspillere.

Heraf er der mange tidligere landsholdsspillere i diverse sportsgrene.

Som eksempler kan nævnes tidligere håndboldlandsholdsspillere Lars Krogh-Jeppesen og Anders Oechsler, som også er nogle af bagmændene bag padelklubben i Kolding.

Derudover har tidligere fodboldlandsholdsspiller Lars Jacobsen flere gange nævnt, at han spiller padel i podcasten Fodboldministeriet.

Hvorfor spille padel?

Jeg nævnte i starten af denne artikel, at padel er en blanding af tennis og squash, og det er det fordi, måden der pointgives på, er lig den måde, det sker i tennis, hvor et sæt spilles til 6 partier, og i partierne pointgives der med 15, 30, 40 osv., som kendt fra netop tennis.

Samtidig spilles der på en bane med to halvdele med et net imellem, og det sjoveste er at spille double: altså 2 mod 2.

Men hvad så med squash?

Okay, så banen ligner en tennisbane, MEN MED BANDER HELE VEJEN RUNDT!

That’s right, der er bander om hele banen, som der er på en squashbane.

Og det betyder, at det ofte er klogere at spille afventende og kalkuleret frem for at forsøge at “slå en vinder”, som man vil forsøge i tennis.

Du skal tænke spillet imens det spilles

Der spilles ofte med lob og med bløde smash med skru i bolden for på den måde at forsøge at udplacere eller udmanøvrere modstanderen.

Padel tennis er et strategisk spil, hvor din stamina også testes, da duellerne godt kan være lange, og da det oftest spilles 2 mod 2, så er det nødvendigt, at du kan samarbejde med din makker.

Få tips til taktik

Padel kan virke svært ved første øjekast, men det er let at lære, og du vil opleve, at du hurtigt er i stand til at holde bolden i gang og dermed komme ud i de lange og sjove dueller.

Vil du tage skridtet videre og blive bedre taktisk, så besøg f.eks. danskpadel.dk, hvor du finder forslag til taktik, øvelser som gør dit spil bedre og forslag til padeludstyr, du kan købe.