Du vidste det måske ikke, men bag hvidevare-kulissen i Danmark har giganter udkæmpet en magtkamp og i nyere tid har Salling Group (Tidl. Dansk Supermarked) meldt sig på banen.

Bilka.dk er Whiteaway?

Ikke helt, alligevel har der i flere år været en sammenhæng mellem Bilka og hvidevarer giganten Whiteway. De har nemlig haft et samarbejde om salg af hårde hvidevare på det danske marked. Hvis man f.eks. skulle bruge en ny opvaskemaskine, kunne man i et Bilka varehus bestille den, og så blev den leveret af Whiteaway som drev denne del for deres kunde Bilka. Nu ser det det ud til at Bilka’s ejere har erklæret Whiteaway krig.

Hvem er Whiteaway Group?

Whiteaway Group A/S er en af nordens største hvidevareforhandlere. Brands under Whiteaway er f.eks. Skousen kæden, Whiteaway.dk, Whiteaway.no og Whiteaway.se.

Indtil Bilka skiftede fra Whiteaway til Wupti, leverede Whiteaway også hårde hvidevarer for Dansk Supermarkeds flagskibe.  

Bilka elsker nu Wupti!

Og hvorfor gør de så det? Jo, i 2016 opkøbte det tidligere Dansk Supermarked, der i dag hedder Salling Group, Wupti.com og udskiftede således en samarbejdspartner i Whiteaway med et opkøb af en Whiteaway konkurrent. Det blev startskuddet til et kædesamarbejde og en koncern, der ikke kun dækker detailledet inden for fødevarer, elektronik med mere, men nu også hårde hvidevarer på det danske marked.

Wupti-forvirret?

wupti.comWupti.com er en interessant størrelse, for udover salg af hårde hvidevarer, så dækker de også salg af elektronik, køkkenudstyr, spil, træningsudstyr, TV, støvsugere og meget mere. Hvad der overrasker er, at de selv mener at have skabt en markedsplads for produkter, som de opfordrer andre erhvervsdrivende til at “joine” – det kan du læse mere om på “Join Marketplace”.

Vil du se mere til Bilkas nye koncern fælle og måske bestille en ny opvaskemaskine eller noget elektronik, så kan du kigge forbi deres hjemmeside: Wupti.com.

*kilder

https://www.retailnews.dk/article/view/100568/bilkadk_og_whiteaway_hugger_til_priserne_pa_hvidevarer

https://hvidevarer.bilka.dk/artikler/om-side

https://www.wupti.com/artikler/dansk-supermarked-koeber-wupticom

https://www.wupti.com/join-marketplace-dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here