Spis lige brød til – jamen hvad så med Gluten?

0
1395
Gluten

Hvad sker der hvis man finder ud af at man er intolerant overfor gluten? Man finder nok især ud af, hvor meget ens daglige kost kan bestå af brød som en basisdel. Så skal man enten til at spise en masse dyrt og ikke så godt, glutenfri brød fra supermarkederne, selv bage sit brød eller simpelthen gå væk fra brød.

Spis lige æg til – ikke brød

Det kan jo blive nødvendigt at tænke i andre baner, hvis ikke prisen på glutenfri brød, pasta og mel skal ruinere en rent økonomisk. Der er selvfølgelig altid ris og kartofler, og det er såmænd ganske godt, vil blot gerne tabe mig lidt også, derfor, måske noget mere grønt, æg og fisk? (husk det gerne må være øko og friland).

Man kan lave en ret nem variant af guacamole, hvor man simpelthen blander lidt sød Taffel sennep, med modne avokadoer og lidt væske i blenderen – Voilá, så er der dip til gulerødderne eller pålæg til brødet.

Hvad er gluten?

Er proteiner der findes i kornsorterne hvede, rug, byg og havre.

Læs mere om emnet hos Miljø- og Fødevareministeriet.