Stakkels Karsten Hønge?

0
1345
Karsten Hønge

I P1 programmet “Nede Mette”, kunne man opleve Karsten Hønge vinde ugens “Makrel”, for sit folkelige opslag på de sociale medier om, hvordan Karsten Hønge befandt i en lang online kø til sin frisør. Hr. Hønge modtog med ære og hæder prisen i radioprogrammet, hvor han på en (kær/kæk) folkelig SF facon, ping-pongede med DR journalisterne om hele hår situation, hvor Karsten Hønge udtaler at “jeg trænger godt nok til at blive klippet”.

Men er Karsten Hønge så stakkels som det kan virke til?

Imens folketingspolitikeren deler sin lidende historie om at have fået for langt hår, bløder virksomheder, herunder frisørsaloner, millioner af kroner på at være tvungen til nedlukning. Små erhvervsdrivende må dreje nøglen om, eller bruge hele deres personlige opsparing for overhovedet at betale huslejen, for slet ikke at nævne løn til de eventuelle ansatte der stadig har job. Det sker med stemmer fra SF og Karsten Hønge, der står last og brast med Statsminister Mette Frederiksen, når beslutninger om for eksempel at holde store supermarkeder som Bilka åben for almindelige tøjhandel. Måske skulle et en stille besked til Karsten Hønge være, at vælgerne måske glemmer med tiden, men så længe Nyhedskaptajnen sætter sejl, så skal vi nok minde Hønge om virkeligheden.

Giver Karsten Hønges ræsonnement overhovedet mening?

Karsten Hønge kan til synelande ikke blive klippet, for Hønge har ikke andre end sin frisør til det, og frisøren har Karsten været med til at holde lukket under coronakrisen.

Samtidig, kan vi dog se, at Karsten Hønge godt kan sidde i sminken hos TV2, og der kan man jo så spørge sig selv, hvad er egentlig forskel i smitterisiko ved at gå til en sminkør hos TV2 end til sin lokale frisør?

Karsten Hønge sminkør
Kilde: https://www.facebook.com/karstenhoenge/

Forskellen skulle da lige være, at TV2 nok er bedre polstret til en globalkrise, end den lokale (måske) nystartede frisørsalon, uden den store kapital i ryggen. Hvad man måske lidt tørt kan konstatere er, at politikeren har mere brug for at blive sminket politisk, end for at blive klippet.

Husker du Hønges Europavalg?

Folketingspolitikeren stillede op som kandidat til Europaparlamentet. I den forbindelse fik han en masse personlige stemmer, hvorefter han takkede nej til pladsen, fordi han hellere ville blive i Folketinget. Alle de mennesker Hønge havde lovet at gøre et godt stykke arbejde i Europaparlamentet, måtte derfor se slukøret til, da der stemmer blev skyllet bort af en folketingspolitiker der vendte på en tallerken og hellere ville blive hjemme. Man kunne dengang få en fornemmelse af, at kampagnen der skulle få Hønge i Europaparlamentet, nærmere var tænkt som strategisk backup kampagne, der skulle sikre Hønge en masse pressedækning, førend et kommende folketingsvalg. Det lykkedes da også Karsten Hønge at sikre sig selv en ny omgang i Folketinget, og dermed kunne man se til, hvordan Hønge og resten af SF i foråret 2020 støttede op om en statsminister, hvis coronastrategi var noget bølgende for de danske virksomheder.

*Kilder: DR.dk, Twitter, Facebook, Google.