Carstensens tehandel er både en fysisk butik beliggende i Aabenraa og en webbutik. Det hele begyndte med en solid uddannelse i farens land forretning i Haderslev og er senere blevet til et te paradis i Aabenraa. Her bliver viden og erfaring brugt til at udvikle egne eksotiske, eksklusive og unikke teblandinger til glæde for kunderne i butikken og på nettet. Her sælges alt fra te, kander og tilbehør, kaffe over bøger om sønderjyske retter til dansk og skotsk whisky.

Økologisk te

For en rigtig te kender er te jo ikke bare te. Der findes et utal af forskellige sorter og blandinger at forholde sig til, og hver enkelt tedrikker har sin egen favorit. For nogle te kendere betyder det meget om det er konventionelt dyrket te eller økologisk te (reklamelink).

Hos Carstensens tehandel kan du købe begge dele. Og inden for økologisk te kan du få mange typer og fra lande som Indien, Japan, Kina, Sri Lanka, og Sydafrika. Der kan købes alle slags te som sort, grøn, urte, oolong og rooibos. Under hver af disse typer te finder du igen flere forskellige smagsvarianter afhængigt af, hvor teen kommer fra, hvordan den er behandlet og hvad der eventuelt er tilsat af olier og planter.

De mest kendte

Økologisk sort te, den mest almindelige form for te, er kendetegnet ved at have en kraftig smag og en del garvesyre. Den serveres enten som ren te eller tilsat forskellige frugttyper. Den mest kendte er Earl Grey, som er en Ceylon te tilsat olie fra citrusfrugt (bergamotolie). Dog kaldes den første forårs plukning fra Darjeeling i Indien – 1. flush – for teens champagne grundet sin bløde blomsteragtige smag.

Grøn te er modsat sort te ikke fermenteret (gæring uden gær) og har derfor bevaret en stor del af dens naturlige vitaminer og mineraler, herunder et højt indhold af antioxidanter. Økologisk grøn te fra Carstensens tehandel fås både ren og i blandings varianter med f.eks. rabarber.

Te er ikke bare te…