Vinterhaven

Sponsoreret indhold, Nyhedskaptajnen.

0
2229
Vinterhave

Vi danskere elsker at tilbringe tid i vores haver, men når sommeren går på hæld og efterår bliver til vinter, er sæsonen hvor vi kan nyde haven fra den udendørs terrasse forbi. At vinteren banker på behøver dog ikke at betyde, at det er helt slut med at nyde den omkringliggende natur eller den dejlige have.

Hvis du opfører en vinterhave behøver du nemlig ikke, at krybe i hi i de mørke stuer når det bliver koldt udenfor og regnen pisker ned. I din vinterhave kan du nemlig opleve haven og naturen gennem alle årstiderne uden at du samtidig udsættes for elementernes rasen.

Hvad er en Vinterhave?

Oprindeligt, er en vinterhave tænkt som en slags drivhus der er bygget til boligen. Her har du mulighed for at dyrke forskellige planter hele året rundt, ved at udnytte den varm, der kommer fra din bolig. I dag skelnes der dog sjældent mellem vinterhaver og udestuer, de fleste anvender i dag ordet udestue om både vinterhaver, udestuer og havestuer.

En udestue er kort fortalt en tilbygning til huset, hvor væggene er udført i glas, så lyset kommer ind fra alle sider og du kan kigge ud. Når du vælger din udestue er det vigtigt, at du vælger et design, der passer til din bolig. Så din vinterhave eller udestue komplimenterer din bolig og ikke det modsatte. Din udestue skal gerne fremstå harmonisk med din bolig og som en naturlig del af den.

Søg rådgivning fra fagfolk inden du bygger din vinterhave

Der er mange valg, der skal træffes hvis du vælger at opføre en udestue. Skal der være forbindelse mellem huset og udestuen via en dør? eller åbner du boligen helt op så udestuen fremstår som en forlængelse af stuen? Hvilke materialer skal udestuen opføres i? Hvilken stil og hvilket design skal du vælge?

Inden du selv går i gang med hammer og søm, er det en rigtig god idé at kontakte fagfolk, så du får den rette rådgivning og ikke ender med en udestue der skæmmer dit hus. Et af de firmaer der kan rådgive dig i valg af design og materialer og som kan guide og vejlede dig gennem hele processen med bygningen af din udestue, er Jysk Vindues Rådgivning. Jysk Vindues Rådgivning har mere end 35 års erfaring i at rådgive danskerne om udestuer, så her er din drøm om den perfekte vinterhave i gode hænder.

Inden du påbegynder byggeriet, skal du desuden være opmærksom på, at det kræver en byggetilladelse at opføre en udestue eller en vinterhave. Så det er vigtigt du får de rette tilladelser på plads.

Hvad kan du bruge din vinterhave til

En vinterhave kan anvendes til mange formål. Det mest oplagte formål er selvfølgelig, at du kan sidde i den og nyde naturen omkring dig hele året. Du kan også bruge de ekstra kvadratmeter hvis du har selskab eller skal holde gilde. Men vinterhaven er også velegnet til det, der egentlig ligger i ordet ”vinterhave”, nemlig at du kan have planter i den, som ikke kan trives eller overleve den danske vinter. Har du ikke et drivhus, kan du om sommeren anvende din vinterhave/udestue som et regulært drivhus hvor du kan dyrke tomater, agurker, chilier eller andre frugter og grøntsager nøjagtig som i et almindeligt drivhus. Du skal dog være opmærksom på, at der til dette formål skal være god udluftning i din udestue.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here