Føj, vind og slud kan få selv de fineste vinduer gjort møgbeskidte og grimme, og hvem vil have beskidte, grimme vinduer?! Ikke os, så derfor kommer her et par vinduespudser fif.

Almindelig vand og sæbe

Der findes mange dyre og flot indpakket produkter, når man kigger på sortimentet af rengøringsmidler til vinduesrens.

Men er det overhovedet nødvendigt at købe dyrt vinduesrens, når der nu findes væsentligt billigere alternativer? Vi svarer klart nej. En vinduespudser udtalte tidligere, at ganske almindelig opvaskemiddel, indeholder de kemikalier der skal til for at gøre vinduet ordentligt rent.

Det der dernæst skal til, er den rette rengøringsteknik, og det starter først og fremmest med ganske simpel “knofedt” – det vil sige – hårdt arbejde.

Brug en svamp der ikke efterlader mærker, altså der ikke ridser vinduet, påfør opvaskemiddel blandet med en passende mængde koldt vand, og “skrub” derefter vinduet.

Tip! Tilsæt evt. en smule salmiakspiritus til blandingen, da det hjælper med at holde ruden ren.

Tør vinduet af

For at undgå efterfølgende striber på vinduet, kan det være nyttigt med lidt øvelse med en svaber, men når teknikken først er på plads, glider resten som en leg og det er klart den hurtigste måde at tørre dit vindue af. Du kan eventuelt tørrer efter i kanten med et gammelt viskestykke.

Når du bruger en svaber, så skal det gå hurtigt hvis det er varmt i vejret, hvor vandet fordamper hurtigere og risikoen stiger for efterladte, grimme striber – ikke just det resultat man ønsker efter vinduespudsning.

Husk at uanset om du bruger et gammelt viskestykke eller en klud, skal udgangspunktet være tørt og ikke beskidt.

Tip! Tænk over vejret: hvis det er koldt, bør du eksempelvis bruge tempereret vand i stedet for helt koldt vand.

Vil du ikke gøre det selv..

Så få hjælp af en professionel. Her kan du for eksempel få hjælp af en vinduespudser på østerbro.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here