Ved du hvad et rave party er? Vi må ærligt tilstå, at vi her på redaktionen løftede øjenbrynene en smule første gang vi hørte om det. Måske er du også en af dem der ved første lyd bliver henkastet til en ukontrolleret fest med euforiserende stoffer og et liv på kanten, men vi blev klogere.

Ifølge firmaet Xtravagant, der lever af at sælge UV maling til rave party (rave parties), så er det faktisk et ganske uskyldigt fænomen blandt unge, der kan dateres så sent tilbage som 1960’erne.

Med reklametekster som “køb uv maling her” og billeder som herunder, sælges der grej til de unges rave parties.

(reklame fra Xtravangt)

Hvad er et rave party?

Et rave party er en stor fest med elektronisk musik, der betegnes som lidt af en subkultur blandt visse unge. Dermed ikke sagt, at der er belæg for at der skulle være hverken mere eller mindre indtagelse af rusmidler såsom alkohol og euforiserende stoffer, blandt de unge rave fest deltagere.

At et rave party skulle være primært med elektronisk musik, er ifølge Xtravagant lidt af en nutidig skrøne. I dag vil de fleste unge nemlig gerne høre mainstream musik. Så hvad er forskellen på en “almindelig” fest og et rave party?

Så vidt vi kan se, så bruges der mere dæmpede uv belysning, så man kan se den uv maling som de unge benytter sig af. Det skulle eftersigende give en mere farverig fest, om festen så er sjovere af den grund, vil vi lade de unge om at bedømme. Foruden uv maling, er knæklys, hvide t-shirts og en god dj (disk jockey) også ofte at finde til disse parties.

Det må nok siges at subkulturen rave med dertil hørende fester er fænomen, der med årtiers mellemrum bliver opfattet som kult, og derigennem oplever både store og små renæssancer. Måske er det blot modens luner blandt de til alletider bestående grupper af unge, der bestemmer ravepopularitetten.

Læs også: Komiker vil have billige bryllupper