Kender du udtryk som for eksempel leading edge protection og wind turbine protection? Garanteret ikke, men der er faktisk meget mere udviklingsarbejde bag produktionen af vindmøller end man lige skulle tro.

Dét kender man alt til hos firmaer som PolyTech, der lever af at designe og udvikle beskyttelse til vindmølleindustrien. 

Vindmøller skal beskyttes

Der er mange gode grunde til at tænke beskyttelse af en vindmølle, mod vejrets elementer. I takt med at vindmøller placeres mere og mere udsat, eksempelvis off-shore, er udfordringerne med at beskytte vindmøllerne også blevet større. 

Når en vindmølle er godt beskyttet, så øger det effektiviteten, da generatorerne der producere strøm, kan holdes igang i længere tid via møllens vinger. Med andre ord, så går der længere tid før man behøver at udskifte en vinge, og behovet for at vedligeholde og reparere vingerne bliver mindre. Hver gang en vinge på en mølle står stille i luften, så koster det penge. I hvert fald på den måde, at den ikke bidrager til at tjene sig selv hjem ved at generere miljøvenligt el.